Huisregels

Algemeen

 1. Respecteer en luister naar je trainingspartner. De veiligheid en gezondheid van je trainingspartner (en jezelf) staan voorop. Tik altijd op tijd af en laat direct los als iemand anders (verbaal) aftikt / opgeeft.
 2. Beledigende, racistische of discriminerende opmerkingen en gedrag worden niet geaccepteerd.
 3. Trainen onder invloed van alcohol en drugs wordt niet toegestaan.
 4. Voor je eigen veiligheid en die van anderen zijn sieraden en piercings niet toegestaan op de mat. Zorg ervoor dat je al je sieraden en piercings verwijderd hebt voor de les.
 5. Blessures en/of (chronische) ziekten dienen vooraf aan de instructeur gemeld te worden zodat hier rekening mee gehouden kan worden
 6. Luister goed naar de instructeur en volg instructies goed op
 7. Wees op tijd voor de training. De deelnemer dient uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de training omgekleed en klaar te staan. Indien je later bent, geef dit door aan de instructeur.
 8. Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) is een vechtsport en er bestaat altijd een kans op blessures tijdens het trainen. Een deelnemer traint op eigen risico. De instructeur is niet verantwoordelijk voor blessures en ongelukken
 9. Een deelnemer is verantwoordelijk voor zijn of haar spullen. De instructeur is niet verantwoordelijk voor verlies en diefstal van eigendommen.
 10. De contributie dient voor de eerste dag van de contributiemaand te worden voldaan

Hygiëne

 1. Zorg voor dat je vinger-en teennagels geknipt zijn.
 2. Zorg voor een goede hygiëne: zorg voor dat je kleding schoon is en zelf fris bent.
 3. Bij besmettingsgevaar door een aandoening, schimmel of ziekte moet dit worden gemeld bij de instructeur en mag er niet getraind worden in verband met besmettingsgevaar.
 4. Sportkleding mag geen scherpe onderdelen hebben zoals ritsen en ijzeren onderdelen.
 5. Je draagt schone slippers wanneer je niet op de mat bent. Ook als je de zaal verlaat om naar het toilet te gaan
 6. Betreden van de mat met schoeisel is niet toegestaan
 7. Laat de trainingsruimte en kleedkamers netjes achter