Over ons

Team Michi

Het begint natuurlijk met de naam: “Team Michi”. Michi is een Japans woord met verschillende betekenissen. Heel letterlijk is het te vertalen als “de weg” of “de reis”. Echter Michi heeft ook figuurlijk de betekenis als: “de weg van een vechter” of “het leven van een vechter”.

Ik vind het een mooie naam, want het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een reis die je zal maken. je bent constant bezig om verder te komen. Je bent ook nooit uitgeleerd, want de sport blijft evolueren. Er worden nu technieken gebruikt in de competities die 5 jaar geleden nog niemand gebruikte.

De weg die je bewandeld zal niet altijd makkelijk zijn en dit zie je terug in de kronkelige weg in ons logo die toppen en dalen kent. In het logo zie je ook de vorm van de laatste letter van het Griekse alfabet terug: de letter omega (Ω). Deze letter representeert het einde of eigenlijk het oneindige, namelijk het doel van de reis: Leren tot je alles geleerd hebt.

Wat ik ook erg belangrijk vind is het woord “Team” in onze naam. Een hecht team is namelijk erg waardevol in BJJ. Ieder teamlid ontwikkelt zijn eigen spel. Door de technieken en visies te delen met je teamgenoten kom je tot inzichten die je alleen nooit zou hebben gehad.

Zoals men ijzer scherpt met ijzer, zo scherpt een mens zijn medemens.

Team Michi Logo
Het Team Michi logo

Wie ben ik

Ik ben Rick Bolten en ik woon in Almere Poort samen met mijn vrouw en twee kinderen. Vanaf mijn 5e levensjaar ben ik bezig met vechtsporten. Ik begon met Judo. Ik leerde hier de worpen van het judo, maar ik maakte ook kennis met het grondvechten. Ondanks dat judo vooral bekend staat om zijn worpen, probeerde ik tijdens wedstrijden de tegenstander zo snel mogelijk naar de grond te krijgen, om met een klem of een houdgreep te winnen. Hier begon mijn voorliefde voor het grondgevecht.

Tijdens de middelbare school wilde ik naast de worpen, houdgrepen en klemmen van het judo ook graag meer leren over trappen en stoten. Dus ik ging naast het Judo ook Pencak Silat en Taekwondo trainen.

Na de middelbare school ontdekte ik Braziliaans Jiu Jitsu. Ik startte met trainen bij Henk Heneweer van Team Kaishin en verruilde de Taekwondo lessen voor de BJJ lessen. Ik werd direct verliefd op BJJ, omdat de focus ligt op het grondgevecht. Ik kon de grondtechnieken uit het judo gebruiken, maar ik leerde al snel dat dit nog maar het begin was, het topje van de ijsberg.

Bij Team Kaishin ontving ik mijn blauwe band voor het BJJ. Na de middelbare school studeerde ik in Amsterdam en verhuisde ik op een goed moment naar een studentenflat in Amsterdam. Vanaf dat moment ben ik exclusief BJJ gaan trainen. In Amsterdam trainde ik onder Remco van Baardewijk bij Team Agua en later bij Marcos Flexa van Carlson Gracie Amsterdam. Ik kreeg mijn paarse band voor BJJ bij Marcos Flexa. Na mijn studie ben ik in Almere Poort gaan wonen en startte ik weer met trainen bij Team Kaishin. Daar heb ik in 2018 mijn bruine band verdiend. Eind 2021 heb ik mijn zwarte band gekregen van Augusto Ferrari

Vanaf de middelbare school ben ik invaldocent voor zowel volwassen- als kinderlessen geweest. Ik dacht er altijd al over na om mijn eigen school te beginnen. In 2019 besloot ik dat het tijd was om van mijn droom werkelijkheid te maken en ben ik begonnen met lesgeven in Almere Poort.

Rick
Rick Bolten, BJJ instructeur

Doel

Ik wil graag al mijn leerlingen begeleiden bij hun BJJ reis. Ik ben overtuigd dat BJJ voor iedereen wat kan betekenen en dus ook voor jou! Je bent daarom altijd welkom om deel te nemen aan een proefles!

Game